EL TRESOR DE POSIDÓ

Avui ens ha visitat en Juanjo d'Amics de la Terra. Ell és un expert en la protecció del Medi Ambient i ens ha descobert algunes coses sobre una planta molt important per a les nostres illes: 

LA POSIDÒNIA


 Li hem mostrat les nostres hipòtesis per més tard poder-les comprovar.
 Les aigües de les nostres platges són cristalines gràcies a la posidònia.
Però a alguna gent no li agrada perquè pensen que és brutor i fa pudor. Hem olorat un grapat de posidònia que ha portat en Juanjo i feia olor a mar, no ens ha desagradat!
 


 Amb un joc de moviment hem comprés com la posidònia fa de barrera a la platja perquè les ones de la mar no s'emportin l'arena.
 L'equip de les ones del mar corria amb la força del vent per emportar-se els granets d'arena.
 Com que no hi havia posidònia a la platja s'han pogut endur tota l'arena i ja no podem fer castells ni estirar-nos amb la tovallola còmodament.


 Ara ja no treuen la posidònia de la platja i tenim un equip que fa de barrera de posidònia.

 L'equip de les ones de la mar es torna a preparar per emportar-se l'arena amb les tempestes de l'hivern.
 Però es troben amb la barrera de posidònia i és molt difícil agafar els granets d'arena.




 Hem tocat i descobert les diferents parts de la planta: arrels, tija, fulles i les pilotes que es formen amb la força de les ones de la mar i les fibres de les fulles.


 En Juanjo també ha dut restes de brutícia que troben diàriament a la platja. Tots aquest residus es van fent molt petits i els peixos se'ls acaben menjant. Quan nosaltres mengem peix podem caure malalts ja que han menjat brutícia.

 Finalment hem pogut reafirmar o eliminar les nostres hipòtesis sobre aquestes restes de posidònia que trobem per la vora de la mar.
 

1 comentario:

Pilar dijo...

Enhorabuena!! A Cloe le ha encantado, de camino a casa me explicó lo importante que es la posidonía para nuestras playas.