PROJECTE: COM ENS CUREM?


 Aquest trimestre hem iniciat un nou projecte relacionat amb EL NOSTRE COS i LA SALUT. Ja fa temps que els TECNOEXPLORADORS i les TECNOEXPLORADORES tenen converses relacionades amb la salut: Com es curen les ferides? Com ens curen les vacunes? La varicel·la és una malaltia? També els hi encanta explicar malalties o accidents que han tengut o que algun ser estimat ha patit.


 Una de les primeres activitats per iniciar el projecte va ser compartir una lectura sobre SALUT I MALALTIA en grups d'experts per més tard explicar cada part oralment a la resta dels grups.


 Cada equip tenia una part d'una lectura i tots varen fer una primera lectura individual en silenci. Seguidament, en parelles, es varen subratllar les idees més importants.

 Després, cada equip va fer un esquema i varen estudiar com explicar el seu contingut oralment. Finalment, després de cada exposició tots els alumnes varen rexpondre per escrit a 5 preguntes relacionades amb la lectura.

Un altra activitat molt interessant del projecte ha estat la visita d'en Paris. Ell és osteopata i és un expert en el cos i en els sistemes que treballen junts per a què funcioni correctament.


Ens va explicar coses sorprenents com que quan naixem el nostre cos té entre 300 i 350 ossos i que a mesura que creixem es van trencant, unint... fins que arribem a tenir uns 206.


 També varem aprendre que quan us ós es trenca i es cura ja no es torna a trencar perquè es torna molt fort.

 Ens va explicar que els ossos de les dones quan estan embarassades es tornen més flexibles per poder donar a llum al bebé.


 Tots i totes varem prestar molta atenció durant el temps que en Paris va estar amb nosaltres. Varem fer-li una entrevista que teniem preparada però també varen anar sorgint moltíssimes preguntes.


 Ens va regalar un poster del cos humà i també va portar una mà que havia construït la mare de n'Àngel amb la qual podem comprendre el funcionament dels tendons.


En la seva tablet ens va anar ensenyant les diferents capes del cos. desde la pell, passant pel músculs, esquelet, òrgans, nervis. I també com actuen l'esquelet i els músculs quan ens movem.

Una de les nostres preguntes va ser si li agradava la seva feina. Ell ens va dir que molt, perquè li encanta ajudar a les persones i això li fa feliç.

Gràcies Paris per transemetre l'entusiasme per la teva feina als tecnoexploradors i tecnoexploradores!

2 comentarios:

Tona sanchis dijo...

Quina sort tindre a un osteópata, a la classe.
Moltes gràcies als pares, Lidia i Paris, per participar en el projecte i a Bea per fomentar la curiositat i l'estudi en aquest àmbit.

Pilar dijo...

Muchas gracias!!! A Cloe le encantó la visita de París. De camino a casa me contó muchas cosas que le resultaron muy interesantes.